Mersin Yaprağı Suyu Mecitefendi

₺235,00
Vergisiz

Mecitefendi Mersin Yaprağı  Suyu ( 1 lt.)

Cam Şişede

Mersin Yaprağı  Suyu  Distilasyon yoluyla elde edilmiştir

 

Mesane iltihaplarını giderir. Nezlede faydalıdır. Akciğer iltihaplarında   Bel soğukluğunda faydalıdır. İshali keser. Mide ağrılarını giderir.Egzamada faydalıdır. Saçları boyamakta kullanılır. şeker hastalığına karşı da (günde 10 damla) kullanılır.Yaprak ve meyveler kabızlıkta, mikrop öldürücü, iştah açıcı, kan dindirici, antiseptik ve hâricen yara iyi edici olarak kullanılır. 

 

Miktar
Beğendiklerim listesine ekle
SATIŞA UYGUN - EXTRA KİLOSUNDA KARGOLAMA ÜCRETİ VAR

 

Mecitefendi Mersin Yaprağı  Suyu ( 1 lt.)

 Doğa Aktar

Karanfil  bitkisinden Distilasyon yoluyla elde edilmiş içme amaçlı

 %100 Mersin Yaprağı  Suyu\'dur. Ambalaj Miktarı:1 LT Cam Şişede

 

Mersin Yaprağı Suyu Mersin Bitkisinde Üretilmete ve Sizin Kullanımınız İçin Modern Koşullarda Şişelenmektedir

Mersin Yaprağı SuyuKullanımı: Mersin Yaprağı Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

Mersin Yaprağı Suyuİçeriği:Uçucu yağ, cincoilo, tanen, sitrik asit, malik asit

Mersin Bitkisi Hakkında

Mersin: (Myrte / Myrte / Myrtle / As / Asmar / Sıçankulağı otu / Myrtus/ Murt/Hambelez) Mersingiller ailesindendir. 100 kadar türü vardır. Karadeniz, Ege ve özellikle Akdeniz kıyılarımızda kendiliğinden yetişir.

Mayıs-haziran ayları arasında, beyaz renkli çiçekler açan, 1-3 m boylarında, yapraklarını dökmeyen, bir ağaççıktır.

Yapı itibariyle gövde ve dallar şeklinde değil maki görünümündedir. Yapraklar kısa saplı ve karşılıklı, yeşil renkli, derimsi, oval şekillidir ve üzerinde salgı bezleri bulunur. Yaprakları hoş kokuludur. Yapraklarında ve çiçek dallarında reçine, tanen, sinaol, terpen, mirtol, pinen gibi maddeler vardır.

Çiçekler beyaz, uzun saplı olup, tek olarak her bir yaprağın koltuğunda bulunur. Mersinde murt, Adana - Hatay taraflarında hambelez, diğer yörelerde mersin denilen meyveleri nohut büyüklüğünde, beyaz üzerine morumsu siyah lekelidir. Meyvenin ortalarında çok miktarda incirinkinden biraz irice olan hafif kekremsi çekirdekleri murt yeme zevkini azaltır. Murtda uçucu yağ, şeker, sitrik asit bulunur.

Mersin bitkisi gün geçtikçe azalmaktadır ve böyle giderse kısa süre sonra neslinin tükenme tehlikesi vardır. Doğal olarak yetiştiği yerler tarım alanı yapıldıkça yaşam alanı daralmaktadır.

Merkeze bağlı bazı köylerde kendiliğinden yetişen kaliteli murtlar toplanıp satılmakta ve küçümsenmeyecek paralar kazanılmaktadır. Ancak yinede hiç kimse “murt bahçesi” yapmayı ciddiye almamaktadır.

Mersingiller familyasında yer alan aynı cinsten 1000 kadar bitki türünün genel adı Mersin\'dir. Anayurdu Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda olan, kış mevsiminde yapraklarını dökmeyen ve 2-5 metreye kadar boylanabilen ağaç ya da ağaççıklardır.

Burada sözünü edeceğimiz, Yabani ya da Adi mersin (M. communis) adı verilen tür, Akdeniz Bölgesi\'nin bitkisi olup Batı ve Güney Anadolu kıyı şeridimizde bulunan güneşli ve kurak alanlardaki makiler arasında bol bol yetişmektedir.

Üst yüzeyinde pek çok saydam nokta (yağ bezeleri) bulunan yaprakları sert, meşinimsi, kenarları düz, küçük, üzeri koyu yeşil, altı daha açık yeşil ve tam ortası boydan boya çizgili olur.

Mersinin yaz ortasından sonbahara kadar açan altın renkli erkek organlı beyaz çiçekleri ve yuvarlak kesitli, kırmızımsı renkte dalları vardır. Bitkinin ikinci yılında dalları bej renge dönüp odunsulaşır.

Başlangıçta etli ve beyaz olan meyveleri, olgunlaştığında koyu mavi-siyah renge döner. Mersin bitkisinin dal, yaprak, çiçek ve meyveleri hoş kokuludur. Bitki, döktüğü tohumlarla kendiliğinden çoğalır ya da gövde çelikleriyle üretilir.

Mersinin yaprak ve çiçekli dallarında tanen, reçine, acı birtakım maddeler ile uçucu yağlar; meyvelerinde yüksek oranda A vitamini, tanen, şeker ve asitler bulunur. Tatlı ve hoş kokulu meyveleri pazarlarda satılır ve yenir. Körpe yaprakları ise, defne gibi, et yemeklerine çeşni vermesi için kullanılır.

DOĞA KOZMETİK AKTAR

MECİTEFENDİ 

Doğa Kozmetik Aktar

Antalya Yetkili Satış Mağazası

Lara - Şirinyalı - Antalya

Tel: 0-242-3171070

Cep: 0-542-3171070

www.dogaaktar.com

[email protected] & [email protected]

 

 

 

Kullanıldığı yerler:

Mesane iltihaplarını giderir. Nezlede faydalıdır. Akciğer iltihaplarında kullanılır. Bel soğukluğunda faydalıdır. İshali keser. Mide ağrılarını giderir. Egzamada faydalıdır. Saçları boyamakta kullanılır. Bitkinin yaprakları, çiçekli dalları ve yapraklarından elde edilen uçucu yağ (Mersin esansı) kullanılır. Yaprak ve meyveler kabızlıkta, mikrop öldürücü, iştah açıcı, kan dindirici, antiseptik ve hâricen yara iyi edici olarak kullanılır. Taze yapraklarından, su buharı distilasyonu ile “Mersin Esansı” elde edilir. Bu esans renksiz, akıcı, özel kokulu ve yakıcı lezzetlidir. Takriben 100 kg yapraktan 300 gr esans elde edilir. Mirtenol, sineol ve terpenler ihtivâ ederler. Gıda ve parfümeri sanayisinde kullanılan önemli bir ham maddedir. Yöresel olarak şeker hastalığına karşı da (günde 10 damla) kullanılır. Mersin meyveleri uçucu yağ, tanen, sekerler ve organik asitler ihtivâ eder. Antiseptik özelliği de bulunan meyveler yemiş birkaç gün bozulmadan bekleyebilir.

Tıbbi Etkileri ve Kullanımı:

Bitkinin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:

• Peklik verici ve özellikle çocuklarda diyareyi kesicidir.
• İştah açıcıdır.
• İdrar yolları enfeksiyonlarında antiseptik etkisi vardır.
• Doku ve damar büzücü niteliği nedeniyle kanı dindirici etkileri görülür.

 

12 Öğeler

Ürün hakkında yorum yapılmamış

Alakalı Ürünler

Müsait: 16 Stokta

Bitkisel Temizleyici Dökücü Şurubu

Bitkisel - Organik ve % 100 Doğal

 

Bağırsak Parazitleri Temizleyici Şurubu Bağırsak Parazitleri Temizleyici Şurubu Kurt ve Solucan Dökücü Bağırsak Parazitleri Amip - Bağırsak Solucanı - Dizanteri - Kıl Kurdu - Kancalı Bakteri - Helico Bakteri - E.Coli Bakteri - Kolit - Sindirim Sistemi Asit Bakterisi - Mantarsal Bakteri - Mantar - Büyük Abdestte Mantar - Kakada Mantar - Ağızda Aft ve Ağızda Pamukçuklar