• Stokta yok
    Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik _Antalya
    Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik _Antalya
    Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik _Antalya
    Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik _Antalya

Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik

Topri Kaçkar Balı Organik -Ekolojik Doğa Aktar_Antalya

 12 değişik enzim yanında; protein, fosfor, potasyum, magnezyum, demir, 

Miktar
Beğendiklerim listesine ekle

Topri Kackar Balı

Organik - Ekolojik - Doğal

Gerçek Bal

Doğa Aktar_Antalya

www.dogaaktar.com

www.dogalurunler.co

Topri Kackar Balı

Organik - Ekolojik Doğal Bal

HAKKIMIZDA:

Topri Kaçkar Balı; Kaçkar Dağlarının, Rize’nin Ardeşen ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan yaylalarından, Sırt Yayla Dere Mevkiinde (Deremezra) doğal ortamında, tamamen organik yöntem ve teknikler ile üretilip ambalajlanmaktadır.

Sırt Yayla Dere Mevkii; Fırtına Vadisi’nin Durak Deresi Kolunun kaynağı olan, doğal güzelliği bozulmamış ender bölgelerdendir.Bölge aynı zamanda Rize’nin önemli organik tarım alanıdır.

WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) 1999 yılında Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve acil olarak korunması gereken 100 orman alanını belirlemiştir.“Avrupa Ormanları’nın Sıcak Noktaları” olarak tanımlanan ve 9’u Türkiye’de yer alan bu değerli alanlardan biri de Fırtına Vadisi’dir.Türkiye’nin Dünyaya Armağanları paketi içinde yer alan vadinin önemli bir bölümü sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

Topri Kaçkar Balı; bölgenin flora yapısının akademik olarak ortaya konması adına, Rize Valiliğine müracaatta bulundu.Rize Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü çatısı altında akademik araştırma yapılarak rapor oluşturuldu.Bu rapora göre bölgede; 93 Familya, 349 cins ve 116’sı endemik (Dünyanın başka hiçbir yerinde doğal olarak yetişmeyen) 786 çiçek türü bulunduğu tespit edildi.Bu tespit sonucunda elde edilen rakamlar, Kaçkar Dağları’nın bitki türleri bakımından dünyanın en zengin yörelerinden biri olduğunu ortaya koymuştur.

Bu tabii güzelliklerin ortasında yer alan bal üretim tesisimizde, ortamın ekolojik dengesine zarar vermemek için hassas davranılmıştır.Örneğin yakın geçmişe kadar araç yolu yoktu ve bölgede imkânı olmasına karşın elektrik dahi getirilmemiştir.Böylesi doğal ortamda bulunan tesisimizde “Karakovan” diye adlandırılan, tamamen geleneksek teknik ile ki bu tür kovanlarda arı, peteği de kendi yapıp bal üretir.Fenni peteklerdeki pek çok yönden daha doğaldır.

Topri Kaçkar Balı 150 yıllık tecrübe birikimi ile bal üretmektedir.Büyüklerimizin yöntem ve teknikleri, günümüz imkân ve olanakları ile geliştirilerek ancak teknolojiye boğmadan, doğallığını bozmadan üretme gayreti içinde olmuştur.Bu bağlamda bölgede yetkili kurum ve kuruluşlarla üretimini tescil ettirmiş, kalite kontrol kuruluşlarında tescil ve kalite belgeleri almış ilk üretici olmuştur.

İl Tarım Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden, Rize’nin ilk Gıda Sicil Sertifikası (Sicil No: G 53 00 83) 2003 yılında alındı.

Yine Rize’de ilk Gıda Üretim Sertifikası (Gıda Sicil ve Üretim No: G 53 00 83 00001) alındı. Çalışma Ruhsatı (Bal Üretim Dolum ve Ambalajlama) 2003 yılında Rize İl Sağlık Müdürlüğünden alındı.Bu alanda yine ilk belge tesisimize verilmiş oldu.

Rize ilinde Organik Bal Üretim Sertifikası da ilk Topri Kaçkar Balı’na verilmiştir.

2004 yılından 2013 yılına kadar aralıksız olarak “Organik Bal Üretim Sertifikası” IMO tarafından takdir ve tebrik edilerek markamıza layık görülmüştür.

Neden Topri Kaçgar Balı:

  • Topri Kaçkar Balı, sporcuların ve beden gücü ile çalışanların enerji ihtiyaçlarına katkı sağlar. Yorgunluğu hafifletir ve vücuda zindelik verir.
  • 100gr Topri Kaçkar Balı’nda 288 kalori vardır. Bu yüzden bal kilo aldırmaz.
  • Topri Kaçkar Balı, iyi bir koruyucudur. Anti bakteriyel özelliği sayesinde içinde pek çok gıda bozulmadan saklanabilir.
  • Topri Kaçkar Balı,10 yıllık Organik Bal Üretimi boyunca, ürünlerini her yıl aralıksız olarak IMO tarafından Sertifikalandırmıştır.
  • Rize Valiliği, Rize Üniversitesi ve Rize Tarım İl Müdürlüğü nezdinde oluşturulan kurul tarafından, markamız adına;tesisimizin bulunduğu Kaçkar Dağlarının flora (çiçek türleri) tespitini yaptırmıştır. (Rize’de ilk)
  • Topri Kaçkar Balı, tescilli bir markadır.
  • Rize Valiliğinin proje bazındaki destek ve takibi ile iki yıllık “Organik Karakovan Balı” üretim faaliyetleri yürütmektedir.(Rize’de ilk)
  • Topri Kaçkar Balı; Rize’de ilk, Bal Üretim Sertifikası almış markadır.
  • Topri Kaçkar Balı, flora zengini Kaçkar Dağlarının eteklerinde üretilmektedir.
  • Topri Kaçkar Balı’nı tattığınızda, diğer ballardan farklı olduğunu hemen hissedeceksiniz.
  • Bize olan güveniniz, hedefimize daha yakın olmamızı sağlayacaktır.
  • Afiyet olsun.

Sertifikalarımız:

  1. Türk Patent Enstitüsünden “Sırt Yayla Dere Balı” marka yasal belgesini 2001 yılında aldık.
  2. Rize ilinde ilk olarak Tarım İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden;
  3. Gıda Sertifikası (Sicil No: G 53 0083) 2003 yılında Rize Tarım İl Müdürlüğünden alındı.
  4. Gıda Üretim Sertifikası yine Rize’de ilk (Gıda Sicil ve Üretim No: G 53 0083 0000.1) 2003 yılında Rize İl Tarım Müdürlüğünden alındı.
  5. Çalışma Ruhsatı (Bal Üretim, Dolum ve Ambalajlama) 2003 yılında Rize İl Sağlık Müdürlüğünden alındı.Bu belge Rize’de ilk olarak bizim markamıza verildi.
  6. Yine Rize’de ilk çalışma izin belgesini Rize İl Sağlık Müdürlüğünden alındı
  7. Rize İlinde ilk Organik Bal Üretim Sertifikasını “Sırt Yayla Dere Balı” Tescilli markamız 2004 yılından başlayarak 2005-2006-2007-2008-2009-2010 yıllarında aralıksız olarak Organik Bal Üretim Sertifikasını IMO tarafından takdir ve tebrik edilerek markamıza layık görülmüştür.
  8. Organik Bal Üretim kontrol ve sertifikalandırma kuruluşları arasında kendi araştırma ve kanaatimizce en iyi olarak gördüğümüz IMO Kuruluşuyla çalışmaktayız.
 

Sertifika Belgelerimiz  Lütfen Görmek için Üzerine Tıklayınız:

2013 Analiz Belgesi :

Organik Üretim Belgesi:

Flora Tespit Raporu:

Üretim İzin Belgesi:

Kurs Bitirme Begeleri:

Balda Bilinmesi Gerekenler:

Gerek bal üretiminde, gerek bal satın almada, çok ciddi hatalar yapılmaktadır. Bu hatalara düşülmemesi için; Tecrübe ve birikimlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1- Ürün organik olmalı ve güvenilir kuruluşlar tarafından her hasat döneminde incelenip sertifikalanmalıdır.

Organik ürün demek, üretim esnasındaki tüm aşamalarda kimyasal işlemlerden arındırılmış, tamamen doğal teknikler ile üretilmiş demektir.Bal üreticiliğinde kullanılan arı ilaçları, mumlar, arı besleme ürünleri ve farklı yörelerden arı nakli gibi durumlar, balın kalitesini köklü olarak etkilediğinden, üretici tarafından dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumda;

  • Arıyı beslemede kullanılan şeker, bala geçebilmektedir.
  • Piyasada bulunan sayısız türde varova ve antibiyotik ilaçların kullanılması ile ağır metaller ile birlikte kanserojen maddeler de bala doğrudan geçmektedir.
  • Piyasada var olan mumların tümünde, kırılmaması için parafin, güvelerden korunması için naftalin kullanılmaktadır.Bu maddeler kanserojen olup, direkt temas ettiğinden bala karışmaktadır. Bu da kendi paramız ile kendimizi zehirlemek demektir.

2- Ürünün tescilli marka olması. Topri Kaçkar Balı gibi.

3- Tarım Bakanlığı veya üretimi gerçekleştirilen ilin Tarım İl Müdürlüğü tarafından, marka adına “Bal Üretim Sertifikası” düzenlenmesi gerekmektedir. Topri Kaçkar Balı gibi.

4- Balın üretildiği yörenin Florasının (Bitki Çeşitliliği) zenginliği çok önemlidir.Bu bağlamda Topri Kaçkar Balı, Rize Valiliği, Rize Tarım İl Müdürlüğü ve Rize Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürüterek; tesislerinin bulunduğu Sırtyayla Dere Mevkii ve çevresinde; 116’sı endemik (Dünyanın başka bir yerinde doğal olarak yetişmeyen) 786 çiçek türünün yaşadığını tespit etmiştir.

Adı çıkan yörelerin namı kullanılarak dolum yapıp pazarlama girişimlerinin yaygın olarak görüldüğü günümüzde; Balın, anılan yörenin ürünü olması çok önemlidir. Bu bağlamda Topri Kaçkar Balı, yerleşim alanlarından uzakta, teknoloji ürünlerinin bulunmadığı; Sırtyayla Dere Mevkii’nde (Kaçkar Dağları) üretilmekte. Hasat ve ambalajlanma işlemleri yine aynı bölgede yapılmaktadır.

5- Bal üretiminin bire bir yapılması; topluluk, kooperatif, gruplar veya fason üretim değil de bire bir üretilmesi; Balın kalitesini koruma adına şarttır.Topri Kaçkar Balı tek çatı altında, tek vücut hareket ederek; Kendi tesisinde Bal üretmekte, hasadını kendi etmekte ve her hasat sonrasında sertifikalandırarak ambalajlanmasını sağlamaktadır.

6- Organik olmayan balı kesinlikle tercih etmeyin. Sağlığınıza faydadan çok zarar verir. Hele bu ürün bal ise; organik olması bir tercih değil şarttır.Çünkü bal direkt vücuda alınan bir üründür. Bal ne yıkanır, ne ayıklanır ne de kaynatılır.Dolayısıyla balın organik ürün olması şarttır.

Hangi üreticiye sorarsanız; “Benim balım kaliteli ve organiktir” der. Ancak, bunu söylemle değil belgeler ile kanıtlamak lazımdır.

Topri Kaçkar Balı gibi.

7- Bal tercihi yaparken; ürünün unvanına, tanınmışlığına, namına veya buna benzer nedenlere itibar edip aldanmayın. Zira en çok bu alanda hataya düşülmektedir. Balın, anılan yörenin ürünü olması gereklidir.

Bunun yanında; Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığından, Tarım İl Müdürlüklerinden, Sertifikalandırma Kuruluşlarından alınmış sertifika ve belgelerde bu hususun açıkça ifadesi bulunmalıdır.

8- Organik Bal Üretiminde, Karakovan’ın ayrı bir yeri vardır. Karakovanda yapay petek kullanılmaz. Zaten kullanılmasına da imkânı yoktur.Arı tamamen doğal ortamında, peteğini de kendi üretip bal vermektedir. Petekler arasındaki mesafeleri de kendi ayarladığı için; kovan içi ısı, nem ve benzeri şartların dengesini daha iyi sağlamaktadır.

Arı için daha ideal kovan şartları oluşmakta ve balın kalitesi artmaktadır. Ticari ortamda Karakovan, daha az bal verdiği için pek tercih edilmemesine rağmen, Topri Kaçkar Balı’nın Karakovan tercihindeki ısrarının nedeni de burada yatmaktadır.

Topri Kaçkar Balı; Rize Valiliğinin desteklediği proje kapsamında, Rize’de ilk ve tek “Organik Karakovan Balı” markası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Kaçkar Balı

Organik Ekolojik Belgeli Bal

Antalya Yetkili Satış Mağazası

Doğa Kozmetik Aktar

Doğa Aktar

www.dogaaktar.com

www.dogalurunler.co

Tel: 0-242-3171070

Cep: 0-542-3171070

 

Ürün hakkında yorum yapılmamış